سلامت و زیبائی دغدغه خیلی از ماهاست. برای رسیدن به بدن و پوست زیبا میبایست که به تغذیه خود توجه کنیم. تعادل در تعداد و حجم موادی غذای که روزانه مصرف میکنیم این امکان رو به ما میده که از همه مهمتر تغذیه و بدن سالم و پوست خوبی داشته باشیم.
در خیلی از مواقع اندازه یا به کیلو/گرم و یا به لیتر/میلیلتر داده میشه که در زندگی روزمر تبدیل و ندازه گیری هر چی که میخوریم با این اندازهها کاری سخت و حوصله سر بر خواهد بود. مقایسه اندازه مواد غذایی با وسایلی در خونه همه ما پیدا میشه مطمئناً خیلی آسونتر خواهد بود. پس اینجا از لیوان، توپ تنیس، تاس، و ورق پاسور و قوطی کبریت برای مقایسه و اندازه گیری استفاده میکنیم. البته باید بگم که این اندازهها بر اساس سیستم تغذیه درست در استرالیا میباشد، برای اطلاعات بیشتر میتونید به سایتهای زیر مراجعه کنید:
www.templatesystem.com.au
www.foodtalk.com.au
در مجموع شاید بد نباشه که از یه طرفند دیگه هم استفاده کنیم تا کمتر از پیش غذا بخوریم و اون این که بشقاب غذای خود رو به ۴ قسمت تقسیم کنیم سپس:گروه غذایی | تعداد دفعات در روز | حجم غذا |
سبزیجات | 5 تا 7 | نصف لیوان سبزیجات پخته یا یک لیوان سالاد |
میوه | 2 تا 3 | یک میوه به اندازه توپ تنیس یا 2 میوه به اندازه توپ گلف یا 1 لیوان میوه خرد شده |
گوشت - ماهی - مرغ تخم مرغ و آجیل | 1 تا 2 | به اندازه 2 قوطی کبریت یا یک ورق پاسور گوشت یا مرغ- یک کف دست ماهی-2 تخم مرغ- نصف لیوان حبوبات پخته و 1/3 لیوان آجیل |
نان- سریال- برنج و ماکارونی | 4 | نان 2 تیکه-1 لیوان برنج یا ماکارونی پخته- یک و 1/3 لیوان سیریال |
شیر- پنیر و ماست | 3 | به اندازه 6 تا تاس پنیر- یک لیوان شیریا ماست |
روغن مایع | 2 تا 4 | 2 تا قاشق چایی خوری |
اضافه | تا 3 بار | به اندازه 6 تا مربع کوچک شکلات- یک قوطی (375 ) نوشابه- یک لیوان کوچک شراب-یک تیکه کوچک کیک- 30 گرم چیپس |
-نصف بشقاب رو به سالاد یا سبزیجات پخته
- ۱/۴ به انواع گوشت یا ماهی (مواد پروتئنی)
- ۱/۴ دیگه رو هم به مواد نشاسته ای، نان، برنج، ماکارونی،..اختصاص بدیم و از همه مهمتر اینکه حدود 2 لیتر هم آب بخوریم.
۱ نظر:
به نظر من مهمتر از همه اینه که متنوع غذا بخوریم و تناسب رو رعایت کنیم.
ارسال یک نظر