۱۳۸۸ آبان ۲۶, سه‌شنبه




طرز تهیه گوشتی که به مصرف رولت گوشت و کوفته میرسه:

- ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
-۱ تا ۱/۵(یک و نیم) قاشق غذا خوری آرد
- ۱/۴ (یک چهارم) قاشق چای خوری بکینگ پودر
- یک پیاز (به قطر ۳ سانتیمتر یعنی‌ پیاز متوسط) رنده شده نباید پیاز آب بندازه من خودم پیاز را در 123 میریزم
- ۱ تخم مرغ
- نمک، فلفل، زردچوبه
همهٔ مواد رو با هم مخلوط می‌کنیم و حسابی‌ ورز میدیم (اونقدری باید ورز بدیم که گوشت به دست نچسب) حدود (۷-۸ دقیقه) در ظرف رو میبندیم بعد میذاریم که ۱-۲ ساعت استراحت کنه، سپس گوشت رو باز هم ۱-۲ دقیقهٔ دیگه ورز میدیم و سپس گوشت آمادست.
ترجیحا بهتره که گوشت تازه باشه (منظورم اینه که یخ زده نباشه) ولی‌ اگه مجبوریم که از گوشت یخزده استفاده کنیم باید چند ساعت قبل گوشت رو از فریزر بذاریم بیرون و هر وقت که یخ گوشت کاملا وا رفت آب اضافه رو باید دور بریزیم و سپس به روش بالا ادامه میدیم.
مزیت این گوشت اینه که سفت هست و به هیچ عنوان احتمال وا رفتن نداره.


طرز پخت رولت گوشت:

-۵۰۰ گرم گوشتی که به روش بالا درست شده
-۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم گردو خورد شده
- یه بسته جعفری خورد شده(اینجا سبزی به صورت بسته‌های کوچیک هست ولی‌ اگه دسترسی به سبزی باز دارید به اندازهٔ ۱۰۰ گرم تقریبا)
- ۱ عدد تخم مرغ پخته (اگر دوست دارید)
- یه ورقه ۵۰در۴۰ از نایلون، کاغذ شیرینی‌ پزی
مواد داخل رولت رو هم می‌شه از قبل تفت داد و هم می‌شه به صورت تازه داخل رولت گذشت تفاوتش اینه که اگه از قبل تفت بدیم بعد از پختن یه جورایی آب میندازه و خوب خیلی‌ چرب تر هست. من خودم از مواد تازه بیشتر خوشم میاید.
ابتدا اون صفحهٔ نایلونی رو باز می‌کنیم و روش یه مقدار خیلی‌ کمی‌ از آرد میپاچیم گوشتی رو که از قبل طبق دستور آماده کردیم رو به صورت یه توپ در میاریم و میذاریم وسط صفحه، سپس با دست و انگشتان ضربهای خیلی‌ آرومی رو روی گوشت وارد می‌کنیم تا گوشت پهن بشه باید به شکل مستطیل در بیاید.
بعد گردو خورد شده و جعفری رو به طور یکنواخت روی کل گوشت میریزیم و اگر دوست داشتین تخم مرغ پخته (که از وسط نصفش کردیم) رو هم به طور موازی با عرض مستطیل میچینیم.
صفحهٔ مستطیل رو طوری قرار میدیم که عرضش در مقابلمون باشه.
حالا باید گوشت رو رولت کنیم، اینجای کار یه مقدار دقت و حوصله می‌خواد البته کار سختی نیست. با دو دست دو ابتدای صفحهٔ نایلونی رو میگیریم مقداری بالا (یعنی‌ از سطحه میز یه مقداری بلندش می‌کنیم) با این کار گوشت هم که به صفحه چسبیده بلند می‌شه، (حدود ۵ سانتیمتر بلند می‌شه) بعد سعی می‌کنیم که لبهٔ صفحه رو به بدنهٔ گوشت نزدیک کنیم به این ترتیب اون ۵ سانتیمتر به بدنه میچسبه و به شکل یه حلقه می‌شه این می‌شه تای اول.
برای تای دوم هم می‌شه باز از نایلون استفاده کرد و هم می‌شه که مستقیماً گوشت رو لوله کرد و به همین روش تا آخر ادامه میدیم. یاد زمانی بیفتین که میخواین یه فرش رو لوله کنین.
باید لایه آخر گوشت رو با انگشت به بدنه بچسبونیم که در هنگام پخت مواد داخل بیرون نریزه. به همین ترتیب دو سر رولت رو هم به هم میچسبونیم که در نهایت می‌شه شکل یه استوانه.
ته یه ظرفی‌ که از رولت بزرگتر باشه رو کمی‌ چرب می‌کنیم و رولت رو داخل ظرف میذاریم.
ظرف رو تو فری که به درجه ۲۰۰ سانتیگراد تنظیم کردیم به مدت ۳۰ دقیقه نگاه میداریم. سپس از توی فر در میاریم و کمی کره آب شده روش میریزیم و دوباره برای ۱۰ دقیقه میذاریم تو فر. رولت گوشت حاضره


طرز تهیه سس رولت گوشت:

- ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری رب انار
- ۱ قاشق غذا خوری سرکه بالزامیک یا هر نوع سرکه
- ۳ قاشق  غذا خوری شکر (بنابه سلیقه می‌شه کم یا زیادش کرد)
مواد رو داخل ظرفی‌ ریخته و روی شعله ملایم میذاریم کمی‌ تا بجوشد بعد از چند قول کمی‌ غلیظ می‌شه.زیرش رو خاموش می‌کنیم و میذاریم خنک بشه و بعد از این که رولت گوشت حاضر شد این سس رو روش میریزیم.


هیچ نظری موجود نیست: