۱۳۸۸ آذر ۲, دوشنبه

عصاره مرغ یا گوشت chicken stock



آب مرغ یا گوشت بسیار مفید است و برای پختن خیلی‌ از غذاها می‌شه ازش استفاده کرد، به خصوص برای پختن غذای کودک
طرز تهیه آب مرغ یا گوشت:
- یک عدد مرغ درسته (که کاملا شسته و تمیز شسته باشد)
- یه بسته جعفری (حدود ۱۰۰ گرم)
- یک عدد پیاز درشت
- ۲ عدد هویج
- یک عدد سیب زمینی‌ بزرگ
- ۲ عدد کدو
- یک بوته سیر
-نصف یک استکان برنج (پاک شده و شسته شده)
- ۲ ساقه کرفس (شسته شده و کمی‌ خورد شده)
- نمک و مقدار خیلی‌ کمی‌ فلفل
یک قبلمهٔ خیلی‌ بزرگ که تمام این مواد در اون جا بشن رو برمیداریم و کلّ این مواد رو با هم میذاریم آب به حدی اضافه می‌کنیم که تقریبا روی مواد رو بپوشونه بعد قابلمه رو میذاریم سر چراغ با حرارت زیاد تا جوش بیاد. بعد زیرش رو کم می‌کنیم و میذاریم که با حرارت کم بجوشه. مواد باید کاملن پخته بشه به حدی که سبزیجاتش له میشن.
وقتی‌ که کاملا پخت و آب درون قابلمه تقریبا نصف شد زیرش رو خاموش می‌کنیم و میذاریم یه مقداری خنک بشه سپس یه آبکش با دانه متوسط بر میداریم روی یه قبلمهٔ دیگه میذاریم و محتویات قابلمه ۱ رو درون آبکش میریزیم تا یک محلول صاف ازش در بیاید و تفاله‌ها رو میریزیم دور، مرغش رو میتونیم سالاد کنیم.
این محلول بسیار مقویه چون عصارهٔ تمام مواد بالاست. این عصاره رو میتونیم که در ظرفهای کوچیکتری ریخته و در فریزر نگهداریم و هر وقت که لازم داشتیم ازش استفاده کنیم.
این محلول در انواع سوپ، خورشت، برنج (برنج‌های قاطی‌) می‌شه استفاده کرد.
این عصاره رو می‌شه با گوشت هم درست کرد اگر گوشت با استخون باشه به مراتب بهتره.


هیچ نظری موجود نیست: